Daarom krijgt een pasgeboren kindje een babymutsje op

Op koude winterdagen slaan we een sjaal om onze nek en dragen we een warme muts om geen kou te vatten. We verliezen veel warmte via ons hoofd, het is daarom belangrijk om die goed warm te houden. Newborns en baby’s zijn een stuk gevoeliger dan wij. Daarom krijgt een pasgeboren kindje een babymutsje op, ook wanneer het buiten nog geen winter is. Een babymutsje helpt het hoofdje van je pasgeboren kindje warm te houden. De overstap van de warme en vochtige wereld van de baarmoeder naar onze binnen- en buitentemperatuur is groot. Het is daarom belangrijk om je baby meteen af te laten drogen, tegen de warme huid te houden en te bedekken met een doek. Het babymutsje vormt vervolgens de ideale keuze ter aanvulling op de rest van de eerste kleine outfitjes.

Van newborn tot 6+ maanden

Het babymutsje is er al meteen voor newborns, de pasgeboren kindjes hebben daar het meeste profijt van. Online heb je de keuze uit verschillende maten voor de babymutsjes. Je hebt de keuze uit mutsjes voor newborns, voor baby’s van 3 - 6 maanden en voor baby’s van 6 maanden en ouder. Het is gedurende de eerste maanden van je pasgeboren kindje verstandig om gebruik te maken van enkele babymutsjes. Je zorgt er daarmee voor dat je kleine geen kou zal vatten en dat het hoofd goed beschermd is tegen de omgevingstemperatuur. Hoe lang je het babymutsje voor je kleine kunt gebruiken hangt af van in welk jaargetijde jullie je kleintje mogen verwelkomen. Zolang je baby jonger is dan 6 maanden is het buiten altijd verstandig om een mutsje te dragen (mits het buiten kouder is dan binnen). Houd er rekening mee dat het mutsje met name binnen ook wat te warm kan worden, dus houd de reactie van je kleine goed in de gaten.

Een katoenen of wollen babymutsje

Het type babymutsje dat je nodig hebt hangt grotendeels af van je eigen voorkeur en de binnen- en buitentemperatuur. Met name de katoenen mutsjes zijn populair, net als de modellen van wol. Katoen is lekker zacht en ademt goed, waardoor het niet snel te warm wordt onder het mutsje. Er zijn verschillende mooie katoenen babymutjes beschikbaar, zowel voor newborns als voor baby van 3 - 6 maanden. Als alternatief kun je gebruik maken van de wollen babymutsjes. Dit materiaal is lekker warm in de winter en tegelijkertijd koel in de zomer. Schapenwol bestaat uit zachte kroeshaartjes, die ervoor zorgen dat het lichaampje gemakkelijker de eigen temperatuur kan behouden.

Twee verschillende babymutsjes

Het is verstandig om minimaal twee verschillende babymutsjes te kopen. Je zorgt er daarmee voor dat er altijd een mutsje voor je newborn of baby beschikbaar is, ook wanneer de ander even in de was zit. Uiteraard kun je online de verschillende babymutsjes van onze (o)maatjes bekijken, zodat je daar op je gemak een keuze uit kunt maken. Bestel je de mutsjes voor newborns en baby’s online? We maken de verzending meteen voor je in orde, zodat je die vervolgens snel in huis hebt.